O Zadru

Grad bogate povijesti, smješten na sredini Jadranske obale, urbano je središte Zadarske regije. Spoj povijesti i moderne udobnosti i okruženje 5 nacionalnih parkova i dva parka prirode, čine Zadar idealnim mjestom za vaš odmor. Proglašen je najboljom Europskom destinacijom 2016. Zadar je odlično prometno povezan sa svijetom Autocestom A1 i Zračnom lukom Zadar. Putnička luka i luka za cruisere su blizu grada, a brojne marine pune su nautičara.

Povijesna jezgra Zadra je pješačka zona koja na svakom koraku po kamenim ulicama otkriva djeliće povijesti pomiješane sa suvremenim životom.

Ljeti je Zadar domaćin brojnim zabavnim i kulturnim događajima: Glazbenim večerima u sv. Donatu, Zadarskom kazališnom ljetu, Festivalu suvremene glazbe, KalelargArt - Street art festivalu, te urbanom festivalu Zadar snova. Zasigurno ćete se zabaviti i na Noći punog miseca, Millennium Jump-u ili na jednom od koncerata svjetskih glazbenih atrakcija.

Instalacije Pozdrav Suncu i Morske orgulje na zadarskoj Rivi idealno su mjesto za promatranje zalaska Sunca po kojem je Zadar poznat a već dugi niz godina. Igra svjetlosti Pozdrava Suncu i zvukovi Morskih orgulja koje stvara more, neponovljiv su doživljaj.

Dođite i uživajte u ovom gradu koji uvijek nudi nešto novo i originalno!